Bospaddenstoelen risotto

Je hebt even geduld nodig, maar dan is me dit toch lekker! Risotto van riso en bospaddenstoelen
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 2 personen

Ingredienten

  • 750 milliliter warm water
  • 150 gram kastanje champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram cantharellen
  • 100 gram riso
  • 100 gram grana panado kaas
  • 2 blokjes paddenstoelen bouillon
  • 1 scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken (behalve de cantharellen). Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen goudbruin. Haal ze daarna uit de pan, inclusief het vocht dat is vrijgekomen en zet het even apart
  • Kook het water, doe het water in een maatbeker en voeg de twee bouillon blokjes toe. Roer tot de blokjes volledig zijn opgenomen
  • Doe de riso in de pan zonder olijfolie en bak kort even de korrels glazig/heel licht bruin. Schenk vervolgens steeds circa 200 milliliter water bij de riso. Wacht tot het water volledig is opgenomen door de riso en schenk dan weer een beetje erbij
  • Als al het bouillon is opgenomen rasp dan de kaas over de risotto en roer nog even toe. Voeg de bospaddenstoelen toe en je kunt gaan genieten!
    Bospaddenstoelen risotto

Tips

Glutenvrij: vervang de riso door rijst
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.
Veganistisch: laat de kaas weg of vervang door geraspte mozzarella van bijvoorbeeld Violife 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish