Kersencakerol

Luchtige maanzaad yoghurt cake met kersen room. Om je vingers bij af te likken!
Lactosevrij | Glutenvrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd45 min
Totale tijd1 uur 5 min
Gang: Dessert
Keuken: American
Hoeveelheid 12 plakjes

Ingredienten

  • 250 gram kersen
  • 125 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel maanzaad
  • 1 snufje zout

Benodigdheden

  • vierkante bakvorm 25x25 centimeter
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Meng in een kom de yoghurt, 100 gram suiker en de eieren tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, maanzaad en het zout toe. Meng alles tot er een geheel ontstaat
  • Verdeel het beslag over de bakvorm. Er ontstaat een laagje cakebeslag van ongeveer 1 centimeter. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin
    yoghurtcake
  • Hou circa 6 kersen achter. Ontpit de rest van de kersen en snijd ze in grove stukken
  • Klop in een schone kom de slagroom met de overige 25 gram suiker stijf. Spatel vervolgens de kersen en mascarpone er doorheen tot het een glad mengsel is
  • Als de cake gaar is, laat deze dan even afkoelen. Zet desnoods het slagroom mengsel even in de koelkast als je hiervoor moet wachten.
    Kersencakerol
  • Haal de cake uit de bakvorm, laat het bakpapier er nog om zitten. Dit rolt straks gemakkelijker op. Smeer de helft van het slagroom kersen mengsel op de cake. Rol vervolgens voorzichtig de cake op. Haal het bakpapier eraf en bestrijk de buitenkant van de cake met de andere helft van het slagroom kersen mengsel. Decoreer de cake met de 5 achtergehouden kersen
    Kersen cakerol
  • Snijd de cakerol in plakjes om te serveren.

Tips

Lactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL en de roomkaas door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
Glutenvrij: vervang de bloem door amandelmeel
Veganistisch: vervang de slagroom en de mascarpone voor 300 gram cashewnoten. Week de cashewnoten vier uur in water en laat ze daarna uitlekken. Doe ze in een keukenmachine met circa 50 milliliter amandelmelk en meng tot een gladde massa. Vervang de eieren door 1 banaan en de yoghurt voor amandelyoghurt. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish