Lemon curd / citroenjam
Frisse lemon curd/ citroenjam Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 100 gram
Ingredienten
- 100 gram suiker
- 60 gram boter
- 1 eigeel
- 1 citroen
Bereidingswijze
- Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Zet het citroenrasp even apart. Snijd vervolgens de citroen door het midden en pers het sap uit in een pannetje
- Voeg bij het pannetje de suiker en de boter. Zet het pannetje op middelhoog vuur en roer tot de boter is gesmolten en de suiker is opgenomen. Voeg het eigeel toe en roer totdat het een dikke saus is geworden. Voeg daarna de citroenrasp toe en roer nog even door. Doe de jam in een klein potje en laat afkoelen. Daarna heerlijk voor op brood, taartjes of cakejes.
Tips
Lactosevrij: vervang de boter door plantaardige boter