Hartige oliebollen
Hartige oliebollen met kaas, olijven en tomatenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 20 stuks
Ingredienten
- 500 milliliter melk
- 500 gram bloem
- 80 gram zongedroogde tomaten
- 80 gram olijven
- 80 gram geraspte kaas belegen
- 7 gram gist
- 2 eetlepels suiker
- 1 snufje zout
- 1 liter zonnebloemolie
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje tot kamertemperatuur
- Meng de bloem, gist, suiker, zout, ei en melk in een kom tot een glad beslag
- Voeg de tomaten, toe en meng dit door het beslag tot een geheel
- Dek de beslagkom af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen
- Verwarm de olie tot 190 graden
- Vorm met twee eetlepels of met een ijstang bolletjes van het deeg en bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar. Haal de oliebollen uit het vet met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, zonder smaakje en vervang de kaas door lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL
Veganistisch: laat de kaas weg. Ze zijn ook lekker met tomaat en olijven