Hartige oliebollen

Hartige oliebollen met kaas, olijven en tomaten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd5 min
wachten45 min
Totale tijd1 uur
Gang: Snack
Hoeveelheid 20 stuks

Ingredienten

  • 500 milliliter melk
  • 500 gram bloem
  • 80 gram zongedroogde tomaten
  • 80 gram olijven
  • 80 gram geraspte kaas belegen
  • 7 gram gist
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 1 ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje tot kamertemperatuur
  • Meng de bloem, gist, suiker, zout, ei en melk in een kom tot een glad beslag
  • Voeg de tomaten,  toe en meng dit door het beslag tot een geheel
  • Dek de beslagkom af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen
  • Verwarm de olie tot 190 graden
  • Vorm met twee eetlepels of met een ijstang bolletjes van het deeg en bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar. Haal de oliebollen uit het vet met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, zonder smaakje en vervang de kaas door lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL
Veganistisch: laat de kaas weg. Ze zijn ook lekker met tomaat en olijven

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish