Soesjes met aardbeien vulling en chocolade toppingGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd30min
Kooktijd20min
Totale tijd50min
Hoeveelheid 60stuks
Ingredienten
250milliliterslagroom
200grambloem
200gramgezouten boter
200millilitermelk
200milliliterwater
200grampure chocolade70% cacao
125gramaardbeien
6eieren
Benodigdheden
spuitzak met rond spuitmondje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden en bedek de bakplaat met het bakpapier
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer door elkaar tot de eieren zijn opgenomen. Als alle eieren door het beslag heen zijn geroerd doe dan het beslag in een spuitzak. Op de spuitzak hoef je geen mondje te doen omdat het een vrij stevig beslag is
Spuit bolletjes ter grote van drie centimeter in diameter op de bakplaat. Houdt wel ruimte tussen de soesjes, want ze zetten nog uit
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin. Laat ze heel even afkoelen
Snijd de kroontjes van de aardbeien en prak de aardbeien met een vork. Klop in een kom de slagroom tot deze stijf is geworden en voeg daarna de aardbeien bij de slagroom. Meng door elkaar tot een geheel. Zet het mondstuk op de spuitzak en vul de spuitzak met de slagroom. Leg deze tot je de soesjes gaat vullen in de koelkast
Breek of hak de chocolade in stukken. Laat de chocolade smelten au bain marie of in de magnetron. Roer regelmatig door tot de chocolade volledig is gesmolten
Maak aan de zijkant of onderkant een klein gaatje in de soesjes en vul ze met het aardbeien slagroom mengsel. Haal vervolgens de soesjes door de gesmolten chocolade en laat drogen. Je kan ze ook in de koelkast zetten. Als de chocolade hard is geworden kun je ze eten!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk. In de meeste chocolade zit ook lactose. Neem in dit geval lactosevrije chocolade van bijvoorbeeld Maitre Mathis of Veganz