Pitabroodje met falafel, spinazie en citroendressingGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
200gramfalafel
100gramspinazie
8eetlepelsgriekse yoghurt0% vet
4pitabroodjes
2eetlepelsolijfolie
1snufjezout en peper
1citroen
Benodigdheden
broodroosterof grillpan
rasp
Bereidingswijze
Rooster de pita broodjes in de broodrooster of in een grillpan
Bak de falafel in een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur aan beide kanten bruin
Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen in een kom. Snijd vervolgens de citroen door het midden en pers de helft van 1 citroen uit in dezelfde kom. Voeg vervolgens een snufje zout, peper en de yoghurt toe en roer door elkaar
Haal de pitabroodjes uit de broodrooster, snijd ze door het midden tot ongeveer halverwege. Doe een eetlepel van de yoghurtsaus in het broodje en smeer dit uit. Vul het broodje met een beetje spinazie en circa 4 stukjes falafel. Doe vervolgens nog een eetlepel van het yoghurtsausje erop en smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang het pita broodje door glutenvrije pita broodje van bijvoorbeeld Genius. In de winkel kun je geen glutenvrije falafel kopen, maar hier ook een recept om ze zelf te maken:Lactosevrij/veganistisch: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje