Volkoren kwarkbol met noten en vruchtenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd1uur
Totale tijd1uur15min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 12plakjes
Ingredienten
300gramvolkorenmeel
300gramkwark
75gramabrikozen
75gramdadels
75gram amandelen
5eetlepelshoning
2theelepelskoek- en speculaaskruiden
1snufjezout
1appel
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en de abrikoos in kleine stukjes. Snijd de dadels in plakjes en hak de amandelen door het midden
Meng in een kom de kwark, het meel, zout en koekkruiden tot een deeg. Voeg vervolgens het fruit en de noten toe en meng tot deze over het deeg zijn verdeeld
Keer de kom om op de bakplaat en vorm een bol van het deeg. Maak hiervoor je handen even nat zodat het deeg niet aan je handen plakt. Plaats het brood in het midden van de oven en bak het brood in 60 minuten goudbruin. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het aansnijd. Lekker met een beetje boter.
Tips
Glutenvrij: vervang de volkorenmeel door boekweitmeel Lactosevrij: vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld ArlaVeganistisch: zie lactosevrij en vervang de honing door suiker of ahorn siroop