Zomers gerechtje en erg lekker. Courgette gevuld met muntyoghurt, pijnboompitjes en granaatappel pitjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd40min
Totale tijd55min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
400gramgriekse yoghurt0% vet
150gramgranaatappel pitjes
100grampijnboompitjes
30grammunt
10eetlepels olijfolie
4courgettes
1snufjezout & peper
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier
Snijd de courgettes door het midden en haal de zaden uit het midden van de courgette. Bestrijk de courgettes met olijfolie en een snufje zout en peper. Leg de courgettes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 40 minuten gaar
Snijd de munt fijn. Voeg de munt bij de yoghurt en mix dit met een 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper tot een geheel
Doe de pijnboompitjes in een pan zonder olie en bak ze lichtbruin
Verdeel 2 halve courgettes op over de borden en verdeel hierover de yoghurt. Garneer met de pijnboompitjes en de granaatappel pitjes
Tips
Lactosevrij/veganistisch: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje van bijvoorbeeld Alpro.