Hartige oliebollen met kaas, olijven en tomatenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd5min
wachten45min
Totale tijd1uur
Gang: Snack
Hoeveelheid 20stuks
Ingredienten
500millilitermelk
500grambloem
80gramzongedroogde tomaten
80gramolijven
80gram geraspte kaasbelegen
7gramgist
2eetlepels suiker
1snufje zout
1literzonnebloemolie
1ei
Bereidingswijze
Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje tot kamertemperatuur
Meng de bloem, gist, suiker, zout, ei en melk in een kom tot een glad beslag
Voeg de tomaten, toe en meng dit door het beslag tot een geheel
Dek de beslagkom af met een theedoek en laat 45 minuten rijzen
Verwarm de olie tot 190 graden
Vorm met twee eetlepels of met een ijstang bolletjes van het deeg en bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar. Haal de oliebollen uit het vet met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, zonder smaakje en vervang de kaas door lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusLVeganistisch: laat de kaas weg. Ze zijn ook lekker met tomaat en olijven