Opgerolde wentelteefjes met appelvullingGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 4stuks
Ingredienten
200millilitermelk
4boterhammen
3eetlepelsolijfolie
2appelsof 1 grote
1theelepelkaneel
1eigeelheel ei mag ook
Benodigdheden
deegroller
Bereidingswijze
Snijd de korstjes van het brood en rol het brood plat met een deegroller
Meng in een kom de melk en de het ei tot een geheel
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Doe de kaneel over de appel en roer het even door elkaar totdat de kaneel goed is verdeeld. Bak de appel kort even in een pan tot die licht karamelliseert.
Verdeel vervolgens de appel over de sneetjes brood. Rol het brood op en doop dit in het melkmengsel tot het brood zich heeft volgezogen. Doe de olijfolie in de pan en bak de rondjes rondom goudbruin. Serveer per 2 op een bordje. Voor de zoetekou kun je er nog een beetje poedersuiker overheen strooien
Tips
Glutenvrij: vervang het brood door glutenvrij broodLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, amandelmelk is in dit gerecht erg lekkerVeganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door een theelepel xanthaangom.