Vullende maaltijdsalade van bloemkoolrijst salade met tonijnGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd20min
Kooktijd10min
Totale tijd30min
Gang: Salad
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
300grambloemkoolrijstof 1 bloemkool
300gramverse tonijn
5eetlepelsrijstazijn
5gramzwarte sesamzaadjes
3eetlepelsyoghurt
2avocado's
1eetlepelolijfolie
1eetlepelsojasaus
1komkommer
Benodigdheden
schone theedoek
Bereidingswijze
Indien je een hele bloemkool hebt, doe dan eerst de bloemkool in een keukenmachine en maal deze fijn.
Doe de bloemkoolrijst (zonder olie of boter) in een koekenpan en bak lichtjes aan.
Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom
Snijd de komkommer en avocado in blokjes en voeg dit bij de bloemkool
Voeg bij de bloemkool de 3 volle eetlepels yoghurt, de azijn en meng het geheel zodat het een beetje plakkerig wordt
Verdeel de tonijn in 4 gelijke stukken (circa 75 gram pp). Bak de tonijn in de olijfolie en sojasaus heel kort aan beide kanten zodat de tonijn verkleurt, maar wel rood blijft van binnen
Verdeel de bloemkoolsalade over 4 borden en leg daarop de stukjes tonijn. Bestrooi met een beetje zwarte sesamzaadjes.
Tips
Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt van bijvoorbeeld Arla