Zoete aardappel kapsalon/salade met citroendressing
Heerlijk receptje voor in het weekend. Gezonde frisse zoete aardappelfriet met citroendressing, lente ui en gepocheerd eigeelGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 1persoon
Ingredienten
5cherrytomaten
3truffelaardappelen
3eetlepelsyoghurt0% vet
2zoete aardappels
2eierenalleen het eigeel
1scheutolijfolie
1eetlepelmayonaise
1snufjezout en peper
1teentjeknoflook
1lente ui
1citroen
1/2theelepelknoflookpoeder
1/2theelepelpaprikapoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden
Boen de aardappels schoon en snijd ze in frietformaat, circa 1 cm breed en dik.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappels. Besprenkel de aardappels met een flinke scheut olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder. Hussel de aardappels dan door elkaar zodat alle kruiden goed verdeeld is
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de aardappels in 20 minuten gaar en knapperig. Hussel halverwege even om
Snijd de lente ui in stukjes en de cherrytomaten in vieren. Houdt deze apart
Breng water aan de kook en breek split de eieren en gooi het eigeel in het kokende water. Pocheer het eigeel in circa 2 minuten. (Gooi het eiwit niet weg, daar kun je nog iets heel lekkers mee maken). Snijd ze bij het opmaken door het midden.
Boen de citroen schoon. Rasp de helft van de citroenschil en pers de knoflook in een schaaltje. Pers vervolgens de helft van de citroen ook uit in het schaaltje. Voeg daarna de yoghurt en de mayonaise toe en mix dit tot een sausje
Leg de aardappel friet op een bordje. Sprenkel de saus over de frietjes. Leg vervolgens de tomaat, lente ui en gepocheerde eigeel op de frietjes. Eetse
Tips
Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje van bijvoorbeeld AlproVeganistisch: laat het gepocheerde eigeel weg en zie hierboven voor het vervangen van de yoghurt