Laag in de calorieën en de koolhydraten maar net zo lekker Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4
Ingredienten
300grambloemkoolrijstof 1 bloemkool
150gramverse tonijn
5eetlepelsrijstazijnof wittewijn azijn
5gramzwarte sesamzaadjes
4vellennori
3eetlepelskwark
1scheutjesojasaus
1komkommer
Benodigdheden
schone theedoek
Bereidingswijze
Indien je een hele bloemkool hebt, doe dan eerst de bloemkool in een keukenmachine en maal deze fijn.
Doe de bloemkoolrijst (zonder olie of boter) in een koekenpan en bak lichtjes aan.
Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom
Voeg bij de bloemkool de 3 eetlepels kwark, 5 eetlepels azijn en meng het geheel zodat het een beetje plakkerig wordt
Snijd de tonijn en komkommer in repen (niet te dik)
Leg de glimmende kant van de nori naar beneden en bedek met een dun laagje van de bloemkoolrijst. Laat hierbij een rand van circa 2 cm vrij.
Leg in het midden van de bloemkoolrijst een strook van tonijn en komkommer. Maak de 2 cm niet bedekte nori nat met een beetje water en rol vervolgens de nori strak op
Snijd met een scherp mes de rol in stukken van ca 2 à 3 cm breed en serveer met sojasaus met sesamzaadjes.
Tips
Lactosevrij: Vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld AlproVegetarisch/veganistisch: Vervang de tonijn door gegrilde paprika.