Gepofte aubergine met couscous, walnoten en yoghurtsausGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd1uur10min
Totale tijd1uur20min
Gang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
160gramcouscous
100 gramgeitenkaas
50gramwalnoten
4eetlepelsGriekse yoghurt0% vet
4 takjesbasilicum
2teentjesknoflook
2aubergines
2sjalotten
1snufjezout en peper
olijfolie
Bereidingswijze
Meng in een bakje 4 eetlepels olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook, snufje zout en peper en de fijngesneden basilicum
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de aubergine half in, niet helemaal door het midden en trek een beetje uit elkaar. Plaats de aubergines in een ovenschaal. Bestrijk de aubergines met het olijfolie mengsel en plaats de aubergines in het midden van de oven. Pof de aubergines in een uur gaar
Na circa 40 minuten kun je aan de slag met de rest. Kook circa 500 milliliter water. Doe de couscous in een schaaltje en voeg het water toe tot circa 1 centimeter boven de couscous. Laat vervolgens circa 5 minuten staan, dan is de couscous gaar
Schil ondertussen de ui en snijd in ringen. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en voeg de ui samen met de walnoten toe en bak lichtbruin
Maak de saus door in een kom de yoghurt met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper te mengen
Verdeel de couscous over twee borden, plaats de aubergines in het midden van de couscous. Verkruimel de geitenkaas over de borden en verdeel de ui en walnoten over de borden. Schenk circa 2 tot 3 eetlepels van de saus over de borden en enjoy!
Tips
Glutenvrij: vervang de couscous door quinoaLactosevrij/Veganistisch: vervang de yoghurt door soja yoghurt en de geitenkaas door Griekse kaas van bijvoorbeeld Violife