Frisse zomerse tiramisu met sinaasappel en aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd15min
Totale tijd30min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
200millilitersinaasappelsap
150gramaardbeienextra ter decoratie
125grammascarpone
125milliliterslagroom
100gramsuiker
8plakjescake
1eigeel
Benodigdheden
4 kommetjes
Bereidingswijze
Leg een plakje cake op de bodem van de kommetjes
Schenk een beetje sinaasappelsap over de laagjes cake
Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Verdeel de aardbeien in twee delen en verdeel de eerste helft aardbeien over de kommetjes
Klop de slagroom met de suiker stijf in een kom, totdat je de kom op zijn kop kan houden en er geen slagroom verschuift. Voeg vervolgens het eigeel en de mascarpone toe. Spatel het geheel door elkaar tot een geheel
Verdeel het mascarpone mengsel in twee delen. Schep in ieder kommetje een deel van de mascarpone. Herhaal vervolgens de cake, de aardbeien en de mascarpone. Decoreer met aardbeien.
Tips
Glutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld SchärLactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL en de mascarpone lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld ArlaVeganistisch: vervang de cake door digestives van bijvoorbeeld Schär. Vervang de slagroom en de mascarpone door de dikke room uit de kokosmelk van circa 400 milliliter kokosmelk. Laat het kokoswater in de melk zitten en klop de dikke room luchtig met een mixer