Oranjekoek, eigenlijk niet echt oranje Glutenvrij |Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd30min
Kooktijd30min
wachten30min
Totale tijd1uur30min
Gang: Snack
Hoeveelheid 16stuks
Ingredienten
350 grambloem
350gramsuiker
150gramamandelmeel
100grampoedersuiker
50milliliterwater
30gramroomboter
2theelepelsanijspoeder
2eieren
1eetlepelwortelsap
1theelepelbakpoeder
1snufjezout
1sinaasappels
1/2citroen
Benodigdheden
bakpapier
vierkante bakvorm circa 20x20 centimeter
Bereidingswijze
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Doe 200 gram suiker, 1 ei, de bloem, boter, anijspoeder, zout, bakpoeder in een kom en kneed tot een deeg. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast
Maak ondertussen het amandelspijs. Meng hiervoor 150 gram suiker met het amandelmeel en de helft van 1 ei tot spijs
Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
Verdeel het deeg in twee delen. Bestrooi je werkblad met bloem en rol met een deegroller het de twee delen deeg beide tot circa een halve centimeter dikte. Doe ditzelfde met het spijs. Leg vervolgens eerst een laag deeg in de bakvorm, vervolgens een laag spijs en sluit weer af met een laag deeg. Bak de koek in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar
Meng de wortelsap met de poedersuiker. Wacht tot de koek is afgekoeld en verdeel vervolgens het glazuur over de koek heen. Snijd vervolgens de koek in 16 gelijke stukken. Smullen maar!