Pasta van courgette met zalmGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
300gramzalm
200gramcrème fraiche
20grampijnboompitjes
1ui
1snufjezout & peper
1courgette
1citroen
olijfolieom te bakken
Benodigdheden
spiraalrasp of rasp
Bereidingswijze
Rasp de courgette met een spiraalrasp of gewone rasp
Breng een liter water met een beetje zout aan de kook en voeg de courgette toe. Kook de courgette pasta circa 5 minuten
Snijd de zalm in twee moten van circa 150 gram per stuk. Strooi vervolgens een beetje zout en peper over de zalm en bak de zalm in olijfolie circa 4 minuten aan iedere zijde op middelhoog vuur. Afhankelijk van de dikte van de zalm moet je de zalm iets langer of korter bakken. Let erop dat het midden van de zalm niet te gaar wordt. Dan wordt je gerecht te droog
Snijd de ui in kleine blokjes. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de ui lichtbruin. Voeg de crème fraiche toe
Boen de citroen en rasp de schil en voeg dit bij de crème fraiche. Snijd vervolgens de citroen door en voeg de helft van de citroensap toe aan de creme fraiche. Voeg een beetje zout en peper toe en de saus is klaar
Bak in een pan zonder olie de pijnboompitjes goudbruin
Giet de courgette af en leg de courgettepasta op een bord. Schenk hierover de saus en leg vervolgens de zalm erop. Decoreer met de pijnboompitjes. Eetse!
Tips
Lactosevrij: Vervang de creme fraiche door lactosevrije kookroom