Super lekkere snack om te delen en heel gezond! Geroosterde zoete aardappel blokjes met yoghurtsausGlutenvrij | lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd30min
Totale tijd40min
Gang: Snack
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
400gramzoete aardappels
100gram Griekse yoghurt
2eetlepelsgeraspte grana padano kaas
1scheutzonnebloemolie
1theelepelzout
1theelepelchilipoeder
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelpaprikapoeder
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van circa 1x1 centimeter
Doe de aardappelblokjes in een kom. Doe een flinke scheut zonnebloemolie erbij en vervolgens alle kruiden. Roer door elkaar zodat de kruiden goed over de aardappels wordt verdeeld
Doe de aardappelblokjes op de bakplaat en bak in circa 30 minuten in het midden van de oven. Hussel halverwege de tijd even door. Let op dat ze niet te zwart worden
Meng ondertussen in een kommetje de yoghurt met de kaas
Als de aardappelblokjes klaar zijn, serveer dan op een bord met de saus erbij. Dippen maar!
Tips
Tip: Maak het jezelf gemakkelijk en koop kant en klare zoete aardappelblokjes Lactosevrij / Veganistisch: vervang de yoghurt door soja yoghurt en de kaas door Violife prosociano wedge en rasp deze fijn