Wat is er nou lekkerder dan brownies met walnoten? Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Snack
Keuken: American
Hoeveelheid 16stuks
Ingredienten
125grampure chocolade
120gramsuiker
100grambloem
100gramwalnoten
60gramboter
60gram bruine basterdsuiker
20gramcacao poeder
2eieren
1eetlepelstroop
1theelepelvanille extract
1theelepelbakpoeder
Benodigdheden
bakpapier
vierkante bakvorm circa 20x20 centimeter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden en bedek de bakvorm met het bakpapier
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Verwarm dit samen met de boter, suiker en de stroop tot alles vloeibaar is geworden. Laat het vervolgens afkoelen
Klop de eieren luchtig. Spatel vervolgens het chocolade mengsel door de eieren en voeg de het vanille extract toe. Spatel door tot het een geheel wordt. Niet kloppen! Dan wordt het beslag te luchtig en je brownie te droog
Spatel vervolgens de bloem, cacao en bakpoeder door het chocolade mengsel tot het een geheel is geworden
Hou circa 9 hele walnoten apart en voeg de rest toe aan het beslag en spatel door
Schenk het beslag in de bakvorm en leg vervolgens de hele walnoten erop als decoratie
Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar
Tips
Tips: Het kan ietsje gezonder door de suiker en stroop te vervangen door honing of ahorn siroop. Hierdoor veranderd wel iets de smaak van de bownie, maar niet minder lekker. Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij zelfrijzend bakmeelLactosevrij / Veganistisch : vervang de boter door plantaardige boter en de eieren door bijvoorbeeld 2 bananen. Pureer dan de bananen met een staafmixer.