Meng in een kom met deeghaken de bloem, het zout, gist, boter en het water circa 3 minuten tot een soepel deeg
Maak een bol van het deeg en plaats het terug in de kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg circa 40 minuten rijzen
Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke bolletjes. Rol de bolletjes tot een lange sliert van circa 25 centimeter. Verbind de uiteinden aan elkaar zodat er een rondje ontstaat en leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg ze wel uit elkaar want ze rijzen nog na. Maak de theedoek nat met warm water. Laat de bagels vervolgens nog circa 30 minuten rijzen onder de theedoek
Klop het ei los en besmeer de bagels met en laagje ei
Meng in een kom de maanzaad, sesamzaad en zonnebloempitjes. Bestrooi de zaden over de bagels
Plaats de bagels in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten gaar.
Tips
Glutenvrij: vervang de volkorenbloem door glutenvrij meel en meng eventueel met glutenvrije havermoutVeganistisch: vervang de boter door een eetlepel olijfolie en het ei door plantaardige melk