Zoete aardappel met bieten, ui, tijm en feta uit de ovenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd30min
Totale tijd40min
Gang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
400gramrode bieten
400gramzoete aardappel
200gramfeta
8takjestijm
2rode ui
1scheutolijfolie
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de zoete aardappel en bieten en snijd ze in blokjes van circa 2 centimeter groot
Schil de ui en snijd de ui in grove stukken
Doe alle groenten in een ovenschaal en doe een flinke scheut van de olijfolie over de groente en roer door elkaar zodat alle groenten zijn voorzien van een laagje olijfolie
Snijd de feta in blokjes van circa 1 centimeter en verdeel deze over de ovenschaal. Rits vervolgens de tijm van de takjes en strooi dit over de ovenschaal
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het geheel in circa 30 minuten gaar. Roer halverwege door. Geniet ervan!
Tips
Lactosevrij/veganistisch: vervang de feta door vegan griekse kaas van bijvoorbeeld Violife.