Naanbrood, ook wel flat bread, makkelijk en snel brood makken met maar 3 ingrediƫntenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd10min
Totale tijd15min
Gang: Side Dish
Keuken: Indian
Hoeveelheid 4broden
Ingredienten
100gramgriekse yoghurt0% vet
150gramzelfrijzend bakmeelextra om te bestuiven
1eetlepelolijfolieextra om te bakken
1theelepelzout
Benodigdheden
grillpan
deegroller
Bereidingswijze
Meng in een kom alle ingrediƫnten door elkaar tot een plakkerig deeg
Bestuif het aanrecht met flink wat bakmeel en verdeel het deeg in vier delen. Leg een bolletje deeg op het bestoven aanrechtblad en bestuif het bolletje met extra bakmeel. Rol een deel uit met de deegroller. Rol het deeg tot circa 3 millimeter dik
Verhit de grillpan op middelhoog vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Plaats het naanbrood in de grillpan en keer om als het lichtbruin is geworden. Bak beide kanten lichtbruin. Het brood rijst in de pan. Lekker voor bij de soep, om te dippen of bij curry.
Tips
Je kan eventueel nog kruiden als koriander, knoflook of anijszaad toevoegen voor extra smaakLactosevrij/veganistisch: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje